24 Kasım 2011 Perşembe

2 ADET KEREVİZ,
3-4 ADET HAVUÇ
3-4 PIRASA
1 ORTA BOY SOĞAN
1 PORTAKAL
1/2 LİMON
4 yemek kaşığı Zeytin Yağı

Soğanları zeyin yağında pembeleşene kadar pişiriyoruz üzerine pırasaları ekliyoruz. Biraz pişirdikten sonra havunçları da ilave edip birkaç kez çeviriyoruz ve kerevizi yapraklarıyla beraber ekliyoruz. Üzerine sıkılmış portakalı ve yarım limonu ekleyip karıştırıyoruz. Üstüne 1 tatlı kaşığı şeker ve biraz tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Sebzeleri bazılarımız büyük parçalar halinde sever kimilerinde küçük küçük doğranmış sever bazılarımız kare ,küp küp bazılarımız yuvarlak sever onun için ben bu tercihi sizlere bırakıyorum. Lezzet her şekilde aynı oluyor)

Hiç yorum yok: