26 Kasım 2011 Cumartesi


FAVA

FAVA 



MALZEMELER


1,5 Su bardağı iç bakla
1 küçük soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1\2 demet dere otu
1 limon

YAPILIŞI:

Baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
soğanı temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın. Doğranmış dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.
Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın. 

Hiç yorum yok: